Här är topphästarna som startar i Årjängs Stora

På lördag körs Årjängs Stora Sprinterlopp med en halv miljon till vinnaren. Från Norge kommer två formstarka hästar i form av Ferrari B.R. och Always On Time. De möter bland annat Click Bait och Missle Hill, men också toppduo från Östersund - Vernissage Grif och Wild Love. Finns vinnaren bland dessa eller tänker Adrian Kolgjini leda hela vägen med Tae Kwon Deo som vunnit sju av sina nio segrar över kort distans?


Click Bait och Per Lennartsson har tagit sig två turer till Färjestad i år och segrat båda gångerna. I april vann de Prins Carl Philips Jubileumspokal före Don Fanucci Zet på 09,8ak. I början av juli vann de Färjestads Jubileumslopp där de spårade hela vägen.

Daniel Redén är lite av storloppens mästare. I Årjäng Stora Sprinterlopp har han en seger, den med  Delicious U.S. 2015. I år heter Redéns kort Missle Hill som senast var femma i Jämtlands Stora Pris. Etta och tvåa i det loppet var Vernissage Grif och Wild Love. Båda dessa kommer till Årjäng på lördag! Italienaren var oerhört imponerande i Östersund…

Från Norge kommer två hästar. En är Ferrari B.R. som var ute i Oslo Grand Prix på Bjerke senast och var fyra där på 12,9am. På kort distans har han gått 10,9a som tvåa i Bergen i år. Per Oleg Midtfjeld reser från Momarken och Mysen med en häst som var ner i Paris och vann lopp i slutet av förra året. Rapporterna från Norge nu går i dur och Per Oleg är optimistisk inför lördagens start i Årjäng. Hästen är pigg igen och Per Olegs form är också god. Fram till i lördags har han vunnit 42 lopp i år.

Always On Time är den andra hästen från Norge. Han har startat 11 gånger i år och varit på pallen i 10 av dessa. Genrepet skedde i Arvika där han i fredags totalt ohotad vann Jubileumsloppet för Dagfinn Aarum. Loppet ledde han hela vägen och när han avslutade med ett halvvarv efter 1.08 var det ingen som hände med. Always On Time körs av Vidar Hop som laddade upp med att vinna Ulf Thoresens Grand International på Jarlsberg med Hickothepooh. Vidar som vunnit över 4 300 lopp.

Från Halmstad kommer Untersteiners Heart of Steel som vann Copenhagen Cup ifjol och då var ytterst nära att komma med i Elitloppet. Från Halmstad ansluter också Jerry Riordan med Zarenne Fas som genrepade med seger i ett långlopp i torsdags.

Adrian Kolgjini var här och vann med Dante Boko 2017. Nu kommer han tillbaka, fast med Tae Kwon Deo (bilden). Muscle Hill-sonen som tävlade i USA som 2-åring, vann Sprintermästaren som 4-åring och ifjol tog steget till eliten och vann Kalmarsundspokalen på 09,6ak och var trea i Hugo Åbergs Memorial.

Lägg därtill Hans G Erikssons Lawmaker som var tvåa efter Milligan’s School i Midsommarloppet i Rättvik senast och startlistan är komplett.

Inga wildcards delades ut i år.

Startlistan:

Årjängs Stora Sprinterlopp 2021

1 640 meter autostart – 500 000 kronor till segraren

1, Tae Kwon Deo, Adrian Kolgjini
2, Vernissage Grif, Alessandro Gocciadoro
3, Missle Hill, Örjan Kihlström
4, Click Bait, Per Lennartsson
5, Ferrari B.R., Per Oleg Midtfjeld
6, Lawmaker, Erik Adielsson
7, Heart of Steel, Johan Untersteiner
8, Zarenne Fas, Magnus A Djuse
9, Always On Time, Vidar Hop
10, Wild Love, Kevin Oscarsson

Hasse Svennehed