Bergslagsloppet: Double Exposure vann och siktar nu på Årjängs Stora

Double Exposure värmde tveksamt på Lindesberg igår kväll. Men när Bergslagsloppet kördes var det dock tvärt om och hon vann lätt på nya banrekordet 10,1ak, för Örjan Kihlström. Nytt för i år är att vinnaren av Bergslagsloppet garanteras en plats i Årjängs Stora Sprinterlopp den 17 juli.


Sedan 1993 har Årjängstravet samarbetat med Jägersro. Ett långt och mycket framgångsrikt samarbete där vinnaren av Årjängs Stora bjudits in till Hugo Åbergs Memorial. Allt startade alltså för 28 år sedan (med Spin Lama) och formstarka hästar från Årjäng har många gånger varit med i den främre träffen i Åbergs.

70-åringen Lindesberg har kört Bergslagsloppet sedan 1978 och de två första åren vann Sugarbowl Hanover och Berndt Lindstedt. De sista åren har Örjan Kihlström och tränaren Daniel Redén tagit ett rejält grepp om loppet. Sedan 2015 har paret nu fem segrar! Kanske blir det nu så att formstarka hästar från Bergslagsloppet är med i den främre träffen i Årjäng.

Double Exposure genrep igår kväll var det inget fel på. Hennes avslutning var pilsnabb och till slut vann hon med två längder efter ett blixtrande upplopp.

  • Fantastisk insats sa Johanna Karlin, travbanechef i Årjäng som var på plats och delade ut en inbjudan till Double Exposure.

Skulle Double Exposure vinna i Årjäng så är hon klar för Hugo Åbergs, där hon är titelförsvarare.

Årjängs Stora Sprinterlopp lockar med en halv miljon till segraren och många siktar därför mot Årjäng. En är Wild Love som tränas av Säffle-bördige Bengt Simberg. Wild Love genrepar förresten i Halmstad ikväll (torsdag). 

  • Känslan är att många vill komma och starta hos oss och jag hoppas på ett jämt och bra lopp med inslag även från Norge sa Karlin igår och hon har dessutom möjligheten att ta emot en publik på 3 000 personer nästa lördag.

Biljetter köper man på Tickster.

Hasse Svennehed

Publicerad torsdag 8 juli 2021. infoarjang@arjang.travsport.se