Framgångar för ponnytravet

I lördags körde Färjestad en heldag med fjorton ponnylopp och det blev fem segrar hem till Årjäng.


De började i lopp 2 där Milla Blomlie tog sin första seger med sin egna Allgunnens Japp. De stog start och låg länge bakom och pressade och tog över ledningen 600m från mål. Segertiden blev 2,13,6g och Milla själv äger.

tells-bus-600x400.jpg

I lopp 4 var det dags för Selma och Signe Lindbergs Tell’s Bus att äntligen få ta första segern. De startade 80m bak och jagade ikapp och tog över ledningen 600 m kvar till mål. Segern blev enkel och tiden 2,09,4g var nytt rekord för hästen. Pappa Kristian Lindberg står som ägare.


mange-600x400.jpg

I lopp 6 som var ett montélopp för kat B segrade Lea Mattsson med Öjebos Magnus. Det var deras tredje raka seger i monté på tiden 2,04,7 och segern blev mycket enkel. Mamma Sandra står som ägare och Caroline Mattsson tränar.


nova-600x400.jpg

I lopp 9 tog Travskolans Harley Super Nova en seger tillsammans med eleven Alma Emanuelsson. Efter att ha tagit ledningen från start och sedan fått en galopp fick de ta upp jakten på ledningen igen men kunde sedan säkra segern på upploppet. Segertiden blev 1,57,9.


mormors-600x400.jpg

Dagens sista seger stog Nellie Norsell och mormors Fansös för som vann lopp 12. På en blöt bana fick de också jaga då de startade 100m bak men kunde också ta sig förbi på upploppet och vann då med en längd. Segertiden blev 2,03,0g. Nellie äger tillsammans med pappa Peter.

Årjängstravet gratulerar alla vinnande ekipage, samt övriga placerade Årjängsekipage och önskar lycka till på nästa heldag som är redan nu på lördag i Åmål.

Publicerad måndag 7 september 2020. infoarjang@arjang.travsport.se