Stortravet 2020 – En folkfest hemma hos dig

Årjängstravet arrangerar Stortravet 11 juli med STL/V75 och Årjängs Stora Sprinterlopp som höjdpunkt utan publik på plats i år. Istället har folkfesten uppmuntrats äga rum hemma i stugorna, på altan, på serveringar, på olika platser runt omkring i Årjäng och ute i landet.


Kampanjen med Stortravs-kit är fortfarande i rullning och avslutas under fredag eftermiddag. Travpublik har anammat konceptet och planerar sina egna små fester och stöttar samtidigt Årjängstravet i dessa speciella tider.

Sveriges vackraste publik är fantastisk som stöttar oss och köper kit eller stödbiljett. Det är kul att höra hur publiken planerar att följa travet 11 juli för det planeras små fester lite överallt och många hör av sig och berättar. Jag är glad att våra fina travtävlingar kan uppskattas och få utrymme trots rådande läge.

Även många lokala restauranger har skapat koncept kring Stortravet och visar travet på storbild ihop med god mat, i enlighet med riktlinjer såklart, säger Johanna Karlin, travbanechef.

Eliten gästar Årjängstravet på lördag och höjdpunkten Årjängs Stora Sprinterlopp bjuder distanspubliken på riktiga stjärnhästar. Ett på förhand mycket spännande och svårtippat lopp där det är svårt att bestämma vem som går segrande ur striden. Erik Perssons Memorial körs också traditionsenligt. Ett lopp som körts sedan 1942 och det är numera ett dubbelcupen-finallopp med kallblodsstjärnor i fältet.

Nytt inslag i år är ett ”elitlopp” över medeldistans för kallblod som hamnade på kupongen där några riktigt snabba kallblod finns med. Förutom dessa körs STL-silver, -brons, diamantsto, -klass-I, klass-II och -klass III under lördagen med fina hästar i alla startlistor.

Kvaliteten på sporten är verkligen kanon under lördagen och vi kör även tävlingar på fredagskvällen med spännande hästar. Det ska bli kul att som arrangör få ta emot de fina stjärnorna och hedra vinnarna i alla loppen.

Banpersonalen har jobbat mycket med banan så den ska vara i topptrim. Att det dessutom är flera hemmaekipage som startar gör det ännu roligare för såklart hejar man alltid mest på sina hemmahästar, avslutar Johanna Karlin.

kollage2-1024x1024.jpg

Länk till program fredag

Länk till program lördag

Länk till tickster för köp av Stortravs-kit


UPPMANING till publiken på distans
Fyll i att du kommer i evenemanget Stortravet2020 på facebook och följ flödet där under travdagen. Där kan ni, publiken på distans, dela bilder från era egna folkfester med varandra under travdagen.

Publicerad torsdag 9 juli 2020. infoarjang@arjang.travsport.se