Travgala 2020 – Vinnarna

Travgalan arrangerades i lördags och det var en kanonkväll med glada vinnare och rekord i antal festdeltagare på plats, hela 160 personer. Feedbacken efteråt har varit överlag mycket bra och vi på sportkontoret summerar därför det hela till en hellyckat kväll och ser redan fram emot nästa år.


VINNARE med juryns motiveringar:

Årets Ponny kat A

Denna häst har under 2019 tillsammans med sin kusk utvecklas rejält och segrarna, rekordsänkningar och placeringar trillat in under året. Även fast årets startade med stolte ut med 2 diskningar som 1:a och 2:a  kom tillslut 3 segrar och ekipaget har slagit sig in i högsta klassen i Värmland.

Vinnaren är: Gold Chess

Årets uppfödare

Att uppfödarna har en otroligt viktig roll i Svensk travsport kan inte understrykas nog mycket. I vår region finns det flera duktiga uppfödare och det här var en jämn kategori då samtliga nominerade har fina resultat att visa upp. De som får priset döper hästarna med Mon i början av namnet och stjärnan heter Monfalcone.

Vinnarna är: Siv och Tommy Eriksson


Årets fyraåring 2019

Det tog lång tid innan vinnaren kom igång med sin säsong men avslutningen på den var formidabel. Eller vad sägs om en seger och hela fyra andraplatser i V75-lopp? Då var dessutom flera av andraplatserna tagna med mersmak.

Vinnaren är: Beartime


Årets treåring 2019

Årsdebuten skedde lite i skymundan i det sista loppet vid Örebros V75-dag i maj. Då blev det en sjätteplats men sedan har året haft betydligt större framgångar än så. Två vinster på nio starter blev det, men den största meriten var ändå finalplatsen i korta E3 i augusti.

Vinnaren är: Bailamos

Årets B-tränare 2019

I en jämn kategori var det slutspurten på året som fällde avgörandet. Den stora fullträffen kom i december med en V75-vinst på Åby och den segern följdes upp med en andraplats i finalerna på Solvalla annandag jul för Beartime.

Vinnaren är: Helena Edlund

Årets Ponny kat B

Att inte ha hamnat utan pengar en enda gång under året är en bedrift i sig men att sedan vinna 6 lopp och gå nytt rekord i klassen som hästen befinner sig i är stort. Han har under 2019 tagit steget ifrån en i mängden till att stå överst på alla ligor i Värmland.

Vinnaren är: Allgunnens Face


Årets sto varmblod 2019

Efter en alldeles lysande inledning på året blev det ett uppehåll. Under slutet av säsongen var hon tillbaka som en vinnare igen. Att vara först i mål är något som den här damen är van vid, det blev hela fem vinster på nio starter under 2019.

Vinnaren är: R.K.Queen

 

Årets Kallblod 3-5 år 2019

Vinnaren var borta under stora delar under säsongen men under hösten och den tidiga vintern dök han upp som en virvelvind på banan. Fem raka segrar blev det och de flesta togs med överlägsen marginal. Vi ser fram mot en mycket spännande säsong under 2020!

Vinnaren är: Jokke Ålj

Ponnykusk/ryttare
Den här tjejen är inte bara champion på Årjäng utan även i Sverige.
Med 11 segrar på 7 olika hästar och en andra plats i monté-SM har hon gjort sig ett namn i ponnytrav Sverige och detta bara i andra säsongen i karriären.

Vinnaren är: Lea Mattsson

Årjängstravets Specialpris Ungdom
Vi har många talanger i Årjäng gällande ungdomar som tar plats ute på Sveriges banor. I år har vi en prestation som står överst. Storlopp är alltid nått speciellt att vinna och den här tjejen har lyckats med nå guld. Hon visade kyla, styrka och vinnarskalle när hon red in som etta över mål i Monte Sm för kategori A ponnyer.

Vinnaren är: Signe Lindberg


Årets Varmblod hingst/valack 2019

I en väldigt jämn kategori fick de högsta topparna under året fälla avgörandet. Vinsten i ett norskt V75-lopp i början av säsongen var imponerande och det blev även en tredjeplats vid hemmabanans stordag i juli.

Vinnaren är: Peder Mykla

Årets kallblod 2019

Här har vi en vinnare som har haft ett kanonår. Den största segern kom i Solos lopp under Olympiatravsdagen på Åby i april, men det har också blivit två segrar i försök till Dubbelcupen.

Vinnaren är: Bilbo B.S.

Årets Proffstränare 2019

Att leverera på en jämn och hög nivå har blivit ett signum de senaste åren för vinnaren i den här kategorin. Under 2019 har flera fina unghästar presenterats och det blev även en finalplats i ett stort årgångslopp.

Vinnaren är: Kristian Lindberg

Årets Kusk 2019

Vinnaren har i vanlig ordning haft ett fint år och vann inte mindre än tre lopp med ett förstapris på 125 000 kronor. Av de 32 segrarna under 2019 kom tre i Årjäng med hästarna Mill Ultra, Key West Snapper och Perfect Broline.

Vinnaren är: Niclas Benzon

Årets Bragd
Att som fyraåring på sex starter springa in närmare 500 000 kr och inte vara sämre än tvåa i något av dessa som samtliga var STL lopp är en riktig bragd. Han är Årjängs vinstrikaste häst 2019.

Vinnare är: Beartime

Mer bilder från kvällen kommer inom kort.