Tävlingsdagarna 2019 är spikade

Tävlingsdagarna 2019 för Årjängstravet, Sveriges vackraste travbana, är nu klara. Vi kommer att fortsätta köra våra traditionella söndagar men det blir även mycket fredagar nästa år och totalt kör vi 18 vanliga travdagar och tre av dessa är breddagar. Stortravet och Årjängs Stora Sprinterlopp går lördag 13 juli som vanligt.

” Jag är nöjd med tävlingschemat överlag och det känns spännande med flera fredagar för jag tror det kan passa bra i Årjäng. Söndagarna är traditionsenliga här och då har de boende i Årjäng med omnejd ofta tid att åka på trav. Stortravet, vårt flaggskepp och viktigaste travdag, står stadigt andra lördagen i juli och det ska bli jättekul att få arrangera Stortravet nästa år.”

Säsongen drar igång söndag 7 april och april bjuder på tre travdagar totalt, sedan fortsätter maj med två huvudsöndagar och en fredagskväll i klämdagen vid Kristi flygare. I juni kör vi två fredagsluncher och sedan det årliga midsommartravet på midsommarafton.

I juli kör vi en torsdagskväll innan dubbeltravet kickar igång fredag & lördag 12-13 juli. På Stortravet kör vi som vanligt dubbeltrav och festen börjar redan på fredag, Årjängs Stora Sprinterlopp och Erik Perssons Memorial är huvudattraktionerna på lördagen. Vi är då en del av den starkt växande hästkraftshelgen i Årjängs kommun, aktiviteter och tävlingar kring temat motor och häst.

Augusti och september bjuder på två respektive tre travdagar. Samtidigt som Årjängs marknad går av stapeln körs det Unionstrav på Färjestadstravet vilket gör att vi satsar på en dag nästa år och det blir direktsänd fredagslunch som kickoff till Årjängs marknad. Vi avslutar säsongen som i år med en huvudtävling söndag 6 oktober.

Jag hoppas att vi ses nästa år! På Sveriges vackraste travbana.

Johanna Karlin
Travbanechef