Stjärnhäst flyttar hem till Årjängstravet


Gränstrav i Årjäng AB meddelar att deras sjuåriga valack Donatomite flyttar hem till Årjängstravet. Donatomite som idag är en av Norges bästa sprinterhästar har tidigare tränats av Frode Hamre.

Ägarna berättar att det har varit ett svårt beslut då stall Hamre har gjort ett fantastiskt arbete med hästen, men att de gemensamt beslutat att de vill ge sitt bidrag till den utvecklingen som just nu pågår inom travsporten i Årjäng.

-Vi är mycket nöjda med samarbetet vi haft med stall Hamre och vill ge vårat största tack till tränare och skötare. Samtidigt har de full förståelse för vårat lokala engagemang. Jag är själv delaktig lokalt både i samarbete med travbanan och inte minst i politiken. Jag känner då att jag inte kan försvara att våran topphäst tränas i Larvik och inte hemma i Årjäng, berättar Jonas Ås som företräder ägarfamiljerna till hästen.

Jonas berättar vidare; -Vi har många duktiga tränare i Årjäng som tillsammans med travbanan lyfter engagemanget runt travsporten lokalt  till en ytterligare division. Och då måste vi som hästägare i kommunen också göra det vi kan för att stötta den positiva utvecklingen.

Donatomites nya tränare kommer att bli Paw Mahony och flytten kommer att ske i slutet av augusti.

-Valet av tränare var inte enkelt när vi har så många duktiga aktiva tränare i kommunen. Men eftersom familjen har unghästar sedan tidigare hos Paw så får han förtroendet att träna även Donatomite. Vi har en bra relation till Stall Mahony och de tar väldigt väl hand om oss som hästägare vilket vi sätter stort värde på, avslutar Jonas med.

Hästens juridiska ägare är Gränstrav i Årjäng AB som ägs till 30% av familjen Hermanseter och till 70% av familjen Ås. Donatomite har under sin karriär hittills sprungit in 2,5 miljoner kronor.


För mer information och frågor

Kontakta Jonas Ås
073-849 59 75
jonas.a@interjakt.com

Johanna Karlin
073-834 17 76
johanna.karlin@arjang.travsport.se

Foto: TR Bild