Peter Strömberg

Jag driver en rörelse tillsammans med min sambo Jenny Sjöqvist. Jag har numera ett mindre antal egna hästar i träning och arbetar som unghästtränare åt Paw Mahony sedan november. Jag tycker det är extra kul med andelshästar som jag haft flera genom åren där gemenskapen tillsammans med ägarna är givande. Utöver det är det unghästarna, att vara med från början, som är extra motiverande och det nya samarbetet med Paw känns otroligt inspirerande för mig.


Träningsfilosofi

Jag tror på att läsa av individen man har att träna och se vad den hästen trivs med och inte. Jag individanpassar träningen efter varje häst men tror i huvudsak på att fart dödar och kör hellre mer mängd istället för att öka farten. Mina hästar går oftast snabbjobb var tredje/fjärde dag och någon motionstur, skrittur eller ridtur emellan. Jag kör jobben på rakbanan och i backen för att få hästarna så starka som möjligt och för att de ska tåla att tävla långsiktigt. Snabbjobb på rundbanan kör jag oftast om hästarna har varit ifrån ett tag eller haft en träningsperiod annars går de mest intervaller. Jag tror att farten kommer när de börjar gå lopp bara de är starka nog. Jag kör i princip i alla jobb med pulsmätare eftersom jag tycker det är ett bra hjälpmedel och man har på så vis bra koll på hur hästarna ligger i puls i intervallerna och efter.

Just nu har han XANTHIS FLAME till salu i andelar.

Bli delägare i ett sto som har framtiden för sig. Hon kvalade i september och tränas nu på för en debut nästa år som fyraåring. Hästen är stor och grov som behöver lite mer tid och vinterns träning innan tävlingsdebuten är redo. Hon är för övrigt en hel och frisk häst som inte haft några problem hittills.
2500 kr per andel (20 andelar, 3 kvar). Månadskostnad ca 700 kr. Administeras av Easy KB. 

xanthisflame2.jpg

Tel: 073-84 34 188
Adress:
Peter Strömberg
Struven 106
67294 Årjäng

www.peterstromberg.se/

Bli hästägare på Årjängstravet

Vi hjälper dig som är intresserad av hästägande!

Kontakta
Johanna Karlin Travbanechef
0573-638561 johanna.karlin@arjang.travsport.se

eller
Viktoria Runesson sportadministratör
0573-638563 viktoria.runesson@arjang.travsport.se


infoarjang@arjang.travsport.se