Istrav / Bygdetrav


När du anmäler till Istrav gäller:

Anmälan till bygdetrav och istrav sker till Årjängstravets sportkontor oavsett om du ska starta på Årjängstravet eller Arvikatravet.
Tel: 0573-711 545
Mejl: viktoria.runesson@arjang.travsport.se eller
infoarjang@arjang.travsport.se

 1. Anmälningstiden utgår till Årjängstravet tisdag kl: 10.00, 0573-71 15 45. Även ponnyloppen ska anmälas till sportkontoret senast tisdag klockan 10.00.
 2. Efteranmälningar mottages ej.
 3. Tävlingarna börjar klockan 11.00, alltid med ponnylopp först.
 4. Startavgift 50 kronor.
 5. De som ska köra lopp måste ha giltig tränar- eller körlicens. ST:s regler angående ålder för att köra lopp gäller samt att körsven ska ha av ST godkänd hjälm och säkerhetsväst.
 6. Respektive klubb som kör tävlingar på banan i Årjäng, ska utan anmodan ställa upp med en eller flera personer på tävlingsdagens morgon och hjälpa vaktmästaren om det har snöat på natten samt hjälpa till med rengöring av boxar efter tävlingarna.
 7. Vid överanmälan medtages i första hand hästar från istravsregionen (Licens i Årjäng) eller så delas lopp.
 8. Förordnad banveterinär ska finnas på tävlingsdagen. Sjukvårdare rekommenderas.
 9. Hästar med startförbud kommer inte med i programmet.
 10. Se till att porten/dörren till parkeringen är stängd under tävlingarna så att skenande häst inte kan lämna stallbacken.
 11. Årjängstravet lägger in ett lopp med idealtid varje istrav som körs på Årjängstravet. Samma regler gäller här som för provlopp/utbildningslopp. Tanken är två idealtider i samma lopp på olika distanser för ekipage som vill utbilda sig, träna ihop men inte köra så fort och för de som inte känner att de har en passande propp i övriga lopp den dagen.

Säsongen 2020/2021 - Pausad p.g.a. rådande läge kring covid-19

 

Champion

Istravchampion räknas fram för säsongen i kategorierna: Årets kusk/ryttare, årets kusk/ryttare-ungdom (upp till 25 år) och årets ponnykusk/ryttare. Gunnar Kylén och Justine Dypedal segrade säsongen 2019/2020.


infoarjang@arjang.travsport.se