Merci Bråten och Paula Pettersson avslutar tävlingsdagen. Foto: Lennart Kihlman

Paula kom tillbaka och vann

Idag var Paula Pettersson tillbaka på Årjängstravet.
Hon avslutade GS75:an och vann med Maggie och Lars-Inge Olssons Merci Bråten.
– Jag är rörd, hon är helt fantastisk, sade en tagen segerkusk efter loppet.

Paula Petterson som tidgare jobbade som sportassistent på Årjängstravet lämnade Värmland för Solvalla inför den här säsongen. Idag var hon dock tillbaka i Årjäng och fick segerdefilera efter att ha vunnit det avslutande loppet med Merci Bråten. De avancerade fram utvändigt ledaren varvet kvar och fyraåringen var sedan starkast under slutrundan.
– Jag var rädd för att bakspårshästarna skulle få för bra positioner och tyckte att hon kändes så fin och jag trodde vi skulle ha bäst chans om vi var med där framme istället för att tugga på i tredjespår, förklarade Paula.

I övrigt noterades att…
…Jonas Moberg höll stor uppvisning i GS75-5 med årsdebuterande Categorical som ledde varje meter av loppet. Trots att fyraåringen fick press i omgångar kunde kunde han gå undan till en lätt seger.
– I år siktar vi på norska derbyt. Där ska vi vara med, sade Moberg.

…Jan Roar Mjölneröd blev Mr 100% då han vann de båda kallblodsloppen. Först ut var Bol Brage som ledde från start till mål och han vann sedan försöket till DubbelCupen med Nordby Fröy efter att ha kört sig till ledning dryga varvet kvar.

…även Veijo Heiskanen vann två lopp under dagen. Han inledde GrandSlam75-spelet med Aston D.K. om var ohotad efter att ha övertagit täten efter 600 meter. Samma upplägg blev det bakom R.K.King och även här blev segern enkel.

…Sirikit är fortsatt obesegrad då hon vann även karriärens andra start. Kristian Lindberg avancerade fram utvändigt ledaren efter ett halvvarv och kunde sedan avväpna ledaren utan problem över upploppet.

…Niclas Benzon vann GS75-3 med Nina Wattum Haugens Prince Tanic efter en fenomnenal slutrökare sista 300.

…det blev norsk seger även i fjärde avdelningen genom Trond Andersens Hickothepooh som sågs utvändigt ledaren varvet kvar och sedan avgjorde utan problem i början av upploppet tillsammans med Vidar Hop

…Carl Johan Jepson inledde tävlingarna med David Perssons Vångs Felicia som infriade favoritskapet och avgjorde säkert över upploppet.

…Harvey Boko och Christian Persson ledde varje meter av tredje loppet och trots ett friskt tempo blev segern lätt.

…ponnyloppet vanns av Missoni Mi och Emma Sanamon som var ohotade.

Klicka här för bilder från samtliga lopp!