Nyhetsbrev maj – Julipropparna är ute – Stortravet 2020

Julipropparna är ute och juli är månaden då vi kör Stortravet fredag-lördag 10-11 juli med STL & V75 på lördagen. Vi kör travtävlingar utan publik i rådande läge och vi kommer att ta slutligt beslut om det blir publik eller inte på Stortravet 10-11 juli senast fredag 19 juni.

Positiva sportliga punkter att lyfta i julipropparna är att vi satsar på ett extra lopp fredag 10 juli, nio istället för åtta lopp. Vi kör två finaler under fredagen, ett för varmblod och ett för kallblod, med 50 tkr till vinnaren med fyra kvalificeringar på Midsommarafton 19 juni.

Lördagen bjuder på STL-tävlingar och Atg arrangerar som vanligt V75. Vi kör flaggskeppsloppen Årjängs Stora Sprinterlopp och Erik Perssons Memorial, som numera är en Dubbelcupen-final. Nytt för i år är att vi fått ett kallblodslopp för eliten över medeldistans, lägst 400.001 kr, 20 m vid vunna 1.350.001 kr och fördel ston. Kul!

Det som kan noteras är att vi sänkt Årjängs Stora Sprinterlopps förstapris från 600 tkr till 500 tkr. Detta på grund av en lägre tilldelning av prismedel från Svensk Travsport till loppet. Årjängstravet lägger själva in samma medel som 2019, vilket betyder att man inte dragit ner på sin egen insats i storloppet. Anledningen till att man inte valt att lägga in ytterligare medel för att behålla 600 tkr är för att det inte ska ske på bekostnad av bredden. Det är viktigt att bredden får de prismedel som ska tillfalla dem har Årjängstravet resonerat.

Länk till proppar fredag 10 juli

Länk till proppar lördag 11 juli – STL med V75

Interjakts Årjängsmästare och Sveas Kallblodsmästare
Interjakts Årjängsmästare pågår för fullt och poängställningen kan följas på hemsidan, klicka för att läsa. Tillsammans med Svea Ekonomi kunde vi i år även presentera Sveas Kallblodsmästaren 2020. Poängställningen kan även den ses på hemsidan, klicka för att kolla in ligan.

   

 

Välkommen att tävla på Årjängstravet 2020,
Sveriges vackraste bana!

Johanna Karlin, travbanechef