ISTRAV – säsongen startar på lördag

Karlanda Travklubb inleder istravssäsongen nu på lördag kl. 11.00 och vi förlänger anmälan till imorgon onsdag kl 10.00.

Nytt för i år, på sportkontorets initiativ, är idealtidslopp varje istravstävling på Årjängstravet och denna lördagen blir det ett lopp med tiden 1.45. Samma regler gäller i detta lopp som för provlopp/utbildningslopp istället för bygdetravsreglerna. Loppet är tänkt för ekipage som vill utbilda sig, träna ihop men inte köra så fort och för de som känner att de inte har en passande propp just den istravstävlingen. Inga priser delas ut i detta lopp utan här är det träning och att vara med som är i fokus. Det går att anmäla till denna propp till och med imorgon kl 10.00.

Propositionerna för Istraven 2020 finns att ta del av, klicka för att läsa.

Tävlingsschema 2019/2020
9 november Silleruds travklubb Årjängstravet
11 Januari Karlanda Travklubb Årjängstravet
25 Januari Eda Travklubb Arvikatravet
1 Februari Holmedals Travklubb Årjängstravet
8 Februari Vadjungens Travklubb Arvikatravet
15 februari Töcksmarks Travklubb Årjängstravet
29 Februari V:a Fågelviks Travklubb Årjängstravet
14 Mars Blomskogs Travklubb Årjängstravet
28 Mars Nordmarks Härads Travklubb Årjängstravet
23 Maj Järnskogs Trafvarsällskap (Bygdetrav räknas utanför champion) Arvikatravet

Istravchampion räknas fram för säsongen i kategorierna: Årets kusk/ryttare, årets kusk/ryttare-ungdom (upp till 25 år) och årets ponnykusk/ryttare och dessa kommer prisas på första travdagen söndag 5 april. Segerrikaste kallblod hedras med en fri betäckning med Spik Mollyn skänkt av Stall Slotts (Iselin och Kenneth).