Travgala 2019

Vi prisades under kvällen:
Årets ponnyekipage kat A: Consors Hilja och Lea Mattsson
Årets uppfödare: Stall Karlsson HB
Årets fyraåring: Notation
Årets treåring: Beartime
Årets amatörtränare: Linda Pulkkinen
Årets ponnnyekipage kat B: Öjebos Magnus och Caroline Mattsson
Årets varmblod, sto: La Diva Rossi
Årets kallblod: Kaksen N.O
Årets unga, under 35 år: Johan Jonsson
Årets varmblod h/v: Monfalcone
Årets proffstränare: Tom Horpestad
Årets kusk: Niclas Benzon

Vi uppmärksammades också lite extra:
Månadens hästägare (dec) Thomas Janson och Miss Åslanda.
Avtackning av Kickstart my Heart

Lördag 2 februari, en festlig galakväll med röda mattan, mingel, middag och bubbel som sig bör på en gala. En kväll då Årjängstravet prisade sina aktiva inom travet, en hyllningskväll för alla som älskar trav. Många priser delades ut och kvällen till ära slog man också besöksrekord med nästintill en dubblering av antalet gäster.

Kvällens konferencier tillika travprofilen Even Elvenes förde gästerna genom kvällen med ett välplanerat program där mycket skulle rymmas. Kvällen arrangerades tillsammans med Westra Wermland Sparbank och galan hölls på Hotel Årjäng. Stämningen var god och festsalen välfylld när pristagarna fick ta emot sina priser och väl tilltagna applåder.

  • Travgalan var jättelyckad och stämningen var på topp. Folk hade trevligt och hyllade varandras framgångar. Jag har fått mycket bra feedback från gäster som varit mycket nöjda. En annan rolig sak var också att vi slog rekord i antal gäster. Bra mat och en kanon konferencier i form av Even Elvenes. Galan är viktig för gemenskapen. Att få träffas utanför stallarna och internet, att kunna få ta sig tid för samtal. Ta en paus och blicka tillbaka, reflektera och njuta av fina ögonblick tillsammans. Det är viktigt att vi alla fortsätter motiveras och blickar framåt, säger Årjängstravets travbanechef Johanna Karlin.

Text: HELLO Kommunikationsbyrå

Vinnarmotiveringar från juryn bestående av:
Björn Martinsson, VF
Mikael Solberger, Nwt
Johan Amsköld, sportchef Färjestadstravet

Årets kusk:
Ett mycket fint år med många segrar och en av de absolut bästa i sulkyn vi har i vår region.
Rekord blev det också detta år i inkörda pengar för den skicklige kusken som tog hela 69 segrar och körde in 3,3 miljoner.

Årets kusk är: Niclas Benzon.

Årets amatörtränare:
Vi har många duktiga amatörtränare på Årjängstravet. Alla kan inte vinna och beslutet har hamnat på en tränare som segrade i ett av landet mest prestigefulla lopp för denna kategori.
I en rafflande upploppsstrid hade hon nosen med sig och detta innebar seger i Sveriges största lopp för Amatörer, K. G. Bertmarks Minneslopp, med sin ögonsten La Diva Rossi.

Årets amatörtränare är: Linda Pulkkinen.

Årets proffstränare:
Mycket jämnt i tränarligan mellan dessa tre nominerade och men tillslut fick juryn fram en segrare.
Ända sedan starten på Årjängstravet har denne tränare levererat fina resultat och hållit en bra och hög standard på sina hästar med ett numera begränsat material. Med stort intresse och familjen engagerad kan det komma en ny stjärna från stallet.

Årets proffstränare är: Tom Horpestad.

Årets treåring:
Det har inte matchats så hårt med Årjäng treåringar men några har dock visat att de kan bli riktigt bra inför framtiden. Med sina åtta starter var denne på plats vid fyra tillfällen och tog också en seger i ST:s Unghästserie på just Årjängstravet med 50 000 kronor i segerpremie.

Årets treåring är: Beartime.

Årets fyraåring:
Tre segrar blev det under året med en härlig formtopp under sommaren.
Med två flotta segrar på Årjängstravet där han under V75-helgen sprintade runt på fina 1.13,4a/1 640 meter i smått överlägsen stil sitter dock gjutet på näthinnan. Det blev också seger på GS 75 vid tävlingarna på Romme och sammantaget en strålande första tävlingssäsong.

Årets fyraåring är: Notation.

Årets Varmblod hingstar/valacker:

En häst av hög kaliber och strax under den högsta klassen. Med rätt lopp kan han fälla det mesta över ett upplopp med sin härliga inställning. Vid årets femton starter har han varit på plats vid tio tillfällen varav tre har slutat med seger. Fyra V75-starter har resulterat i ett andra, ett tredje och en fjärdeplacering. Inte illa!

Årets varmblod hingstar/valacker är: Monfalcone.

Årets kallblod:
Av tradition har det alltid funnits duktiga kallblod tillhörande Årjängstravet. Inget undantag under 2018 då flera gjort fina insatser och inte minst de fyra nominerade som varit väldigt duktiga. Två stora segrar varav en på V75 gav dock vinnarnicken till denne herre då han på dessa segrar sprang i 225 000 kronor och noterade snabba 1.23,3/1 660 meter.

Årets kallblod är: Kaksen N.O.

 

Årets Varmblod ston:
Efter lite vila kom hon igång framemot sensommaren och vilken succé det blev med två bejublade segrar. Seger i uttagningsloppet till K. G. Bertmarks Minne på Bjerke och två veckor senare seger i finalen på Jägersro som också var ett V75-lopp. Bara dessa två fina segrar gav 180 000 kronor in på kontot och sammantaget ett lopp på Jägersro som man inte glömmer i fösta taget då segertiden blev smått otroliga 1.11,8a/2 140 meter. Notabelt är att i den stenhårda finishen satt Årjäng Niclas Benzon bakom millimeterslagne Lord Flax.

Årets Varmblods sto är: La Diva Rossi

Årets Ponnyekipage kat. A:
Den här ekipaget har visat att även  om man är liten kan man nå stora framgångar. redan första säsongen tillsammans  tog de flertal segrar och placera sig topp 3 i 59% av starterna. De har redan vunnit både årets kusk och årets häst i Värmland och har visat att hon blir ett namn att att räkna med i framtiden.

Årets ponnyekipage kat A. är : Consors Hilja & Lea Mattsson

Årets Ponnyekipage kat. B:
De  befinner sig i absolut tuffaste klassen och har i år tagit pengar i 14 av 15 lopp. 2 raka segrar och 7 andra platser med vinst i  unionskampen som höjdpunkt. De har tillsammans presterat på topp i alla lopp under året  och har sprungit in mest pengar i Årjäng. Det är både kuskens och hästen bästa år nånsin.

Årets ponnyekipage kat B. är : Öjebos Magnus & Caroline Mattsson

Årets uppfödare:
Med nästan 800 000 kronor i prispengar vilket innehållit tio segrar, sju andrapris, sju tredjepris har det varit ett bra år för denne uppfödare som också levererat flera år tillbaka i tiden.
En seger på V75 samt seger i Kronprinsessans lopp på Axevalla har varit några av årets höjdpunkter.

Årets uppfödare är: Stall Karlsson HB

Årets unga upp till 35 år:
Oj, här var det inte lätt! Sju duktiga ungdomar är nominerade vilket visar en styrka för Värmland och Årjängstravet i synnerhet. Den här unga familjen kämpar på med egna uppfödningar, tränar upp hästarna och i vissa fall kör dem av husets herre. 2018 blev ett rekordår med tre tränarsegrar och 140 000 kronor till familjen som äger och jobbar tillsammans på sin fritid.

Årets unga upp till 35 år är:  Johan Jonsson

De nominerade är:

Årets kusk – Paw Mahony – Niclas Benzon – Kristian Linsberg
Årets proffstränare  – Kristian Lindberg – Paw Mahony – Tom Horpestad
Årets amatörtränare – Linda Pulkkinen – Birger Pettersson Wiik – Reidun Böhn – Daniel Schützer
Årets uppfödare – Torbjörn Selvåg – Stall Karlsson HB – Iselin & Kenneth Larsson – Siv & Tommy Eriksson
Årets unga upp till 35 år – Elina Jernberg – Johan Jonsson – Peter Strömberg – Christina Tilp – Linda Pulkkinen – Jenny Sjöqvist
Årets ponnyekipage kategori A – Saga Larsson/Emmeros Atlas – Lea Mattsson/Consors Hilja – Linnea Karlsson/Hilda III
Årets ponnyekipage kategori B – Alicia Larsson/Allgunnens Face – Emma Sanamon/Misson MI – Caroline Mattsson/Öjebos Magnus

 

Årets varmblod hingst/valack – Conrads Wilhelm – All Reasons – Monfalcone – Jaanus Tooma 
Årets varmblod sto – Tindra Star – Valborg Marje – Miss Åslanda – La Diva Rossi
Årets kallblod – Bilbo B.S. – Vollanfaks – Kaksen N.O. – Kong Henry 
Årets treåring – Miss Point – Fruska AM – Hyllstoftas Ella – Beartime
Årets fyraåring – Jatzy Jazz – Marcella – Notation – Sitikit