En dubbel för Lea Mattsson & Alicia Larsson

I helgen arrangerades årets första ponnytrav dag i regionen, det var Färjestad som stod för den och det kördes totalt 14 lopp under dagen. Årjäng hade många ekipage till start och bäst gick det för Lea Mattsson och Alicia Larsson.

 

Det började i lopp 4 som var ett lopp för kategori A ponnyer här segrade Lea Mattsson med sin egen tränade Consors Hilja, ekipaget tog över ledningen 700m från mål och kunde tillslut vinna med många längder på nya rekordet 2.51.6. Lea blev utnämnd av måldomarnämnden till dagens kusk.

Redan i lopp 5 var det dags igen, denna gång var det ett montélopp för kategori B, Lea Mattsson hann knappt komma ur segerdefileringen innan hon hoppade upp på Alicia Larsson tränade Allgunnens Face. Ekipaget stod som sista häst med hela 220m tillägg men de svepte fältet och vann med många längder på tiden 2.07.

 

 

Dagens sista seger kom i lopp 11 och även här var det Allgunnens Face som drog längsta strået, Alicia Larsson var i hårt fight över upploppet men efter några galopper kunde ekipaget defilera hem segern med många längder. Segertiden blev 1,55,6.

 

 

 

Övriga pallplaceringar under dagen:

Lopp 2-
2:a Allgunnens Diddi- Saga Larsson
3:a Månstorps Odessa- Jill Hammarström

Lopp 5- Monté
2:a Missoni Mi- Signe H Lindberg

Lopp 7
3:a Allgunnens Diddi- Saga Larsson

Lopp 8
2:a Consors Hilja- Lea Mattsson
3:a Emmeros Atlas- Saga Larsson

Lopp 10 Monté
2:a Hagastads Rocky- Lea Mattsson

Lopp 11
2: Öjebos Magnus- Caroline Mattsson

Lopp 14
2:a Hilda III- Linnea Karlsson

 

Grattis till alla Årjängsekipage som tävlade under dagen!