Årjängstravet – Så agerar vi just nu kring covid-19

Vi på Årjängstravet håller öppet vår träningsanläggning som vanligt och kommer att köra vårt istrav nu på lördag 14 mars som planerat med den publik, i princip enbart aktiva, av mindre mängd som det lockar. Vi uppmanar alla att sköta restriktionerna för handhygien (se nedan) och vi ser till att det finns tvättmöjligheter samt handdesinfektion på området som vi vill används. Vi önskar att man inte besöker vår anläggning om man är sjuk eller har besökt corona-drabbade områden och känner förkylningssymtom. Vi ser också gärna att vi förutom handtvätt, hostar och nyser i armvecket och undviker onödig kroppskontakt med varandra.

Svensk Travsport har gått ut med information om stängda publikplatser framåt tills vidare. Vi vet inte alltså inte hur länge restriktionerna kommer att gälla och vi återkommer med mer information när vi vet mer om det kan påverka vår säsongspremiär 5 april. Läs Svensk Travsports information längre ner.


SVENSK TRAVSPORT
Beslut om stopp för publik på svenska travtävlingar

Med anledning av den fortsatta spridningen av coronaviruset har folkhälsomyndigheten hemställt och regeringen fattat beslut om en förordning om förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med mer än 500 personer. Svensk Travsports styrelse har utifrån den nya förordningen beslutat att från och med torsdagen den 12 mars kommer alla publikområden på svenska travbanor att hållas stängda under tävlingsdagar.

Svensk Travsport har följt folkhälsomyndighetens rekommendationer löpande och kommer självklart fortsätta med det gällande det nya beslutet gällande allmänna sammankomster och offentliga tillställningar som slår fast att inga sammankomster eller tillställningar med fler än 500 personer får arrangeras.

För Svensk Travsport är det fortsatt viktigt att tävlingsdagarna fortsatt genomförs, men med restriktioner kring publikplats och stallbacke för att följa den nya förordningen som ett led i att minska risken för smittspridning. Därför har Svensk Travsports styrelse valt att fatta följande beslut.

  • Att tills vidare fortsätta att genomföra travtävlingar enligt lagd tävlingsplanering.
  • Att från och med torsdag 12/3 stänga samtliga restauranger, serveringsområden och publikområden på svenska travbanor i samband med tävlingsdag.
  • Att endast aktiva med starthäst den aktuella tävlingsdagen släpps in på stallbacken. I detta innefattas funktionärer samt tränare, skötare, kuskar och transportörer.

Beslutet gäller tills vidare. Svensk Travsport fortsätter att följa utvecklingen och återkommer med mer information om och när nya beslut tas.

Information från Svensk Travsport