Travskolan

Travskolan-liggande-vit-bakgrund

Prova på att gå på travskola, vi lär ut både ridning, körning och säker hästhantering.


Just nu har vi två kampanjer:
–  Från 7 år och uppåt. Gäller nya elever på travskolan och först till kvarn!
–  Vuxna från 16 år och uppåt. Gäller nya elever på travskolan och först till kvarn!

7 st 2h-lektioner. Pris 1000 kr. Ord. pris 1190 kr.
Kursstart v.9

För mer info och anmälan: Sandra Edvardsson 0738-30 26 69 sandra.edvardsson@arjang.travsport.se

Travskolan har en egen hemsida www.travskola.se gå gärna in där och kika för mer information!!

newline300

Vår Travskola ligger inne på Årjängstravets stallbacke, där vi har ett stall med plats för våra åtta travskolehästar. Vi har ett varmblod, tre russ och fyra shetlandsponnyer. Ovanpå stallarna finns vårt teorirum som byggdes i slutet av 2010.

Vi vill lära ut säker hästhantering, hur vi sköter hästen i stallet, viktig kunskap om hästen och hur man kör och rider. Vi tycker alla dessa delar är viktiga så att du får en helhetsbild av livet med hästar och trav.

För oss är det viktigt att skapa en gemenskap så att vi tillsammans kan glädjas i vår närhet med hästarna. Travskolan ska vara en naturlig mötesplats för barn, ungdomar och vuxna med en central plats på Årjängstravets stallbacke.

Vi vill inspirera till att vilja fortsätta med travsport i framtiden, kanske som tränare, hästskötare och kusk/ryttare eller varför inte som ledare hos oss.

Vi har också ett ungdomsstall där man som ungdom under 25 år kan få möjlighet att stalla upp sin travhäst. Vi vill hjälpa våra ungdomar att kunna äga och träna hästar och det finns fina träningsmöjligheter hos oss på Årjängstravet.

Vi erbjuder kurser för alla åldrar och kunskapsnivåer och självklart även licenskurser på ponnytravare och stora travhästar. Vi kör åtta-nio kurser i veckan och just nu har vi 60 elever i veckan, vilket är den bästa siffran någonsin. På vår hemsida finns detaljerad information om alla kurser och vad som händer hos oss.

Ring eller mejla om du vill börja på Travskolan !


Vi arrangerar också HÄSTUPPLEVELSER som exempelvis Företagsjippon, 5-kamper, dubbelsulkykörningar, barnkalas och vi tar emot alla sorters grupper som vill testa på körning eller ridning. För mer ingående information om våra hästupplevelser klicka in på Travskolans hemsida.

All information om vår verksamhet finns på Travskolans egna hemsida: http://www.travskola.se/

Information och anmälan: 
Sandra Edvardsson 073-8302669
sandra.edvardsson@arjang.travsport.se

Travskola på Årjängstravet är kvalitetssäkrad!

Kvalitetssäkringen är ett bevis på att den verksamhet vi bedriver uppfyller de grundläggande kriterierna för att bedriva en bra travskoleverksamhet. En hel lista med punkter ska vara uppfyllda, det finns både krav och rekommendationer. Travskolan i Årjäng uppfyller alla krav och de flesta rekommendationerna. Kvalitetssäkringen innebär också att sällskapet får ta del av bidrag, premier,utbildningsmaterial med mera, som Svensk Travsport tillhandahåller.

Vi är jättestolta över detta och det känns bra att kunna uppvisa ett bevis på att vi har en toppenbra Travskola.

ST kvalitetssäkrad mindre