Kristian Lindberg tog trippelseger

Hemmatränaren Kristian Lindberg blev dagens man på Årjängstravet idag.
Han noterades för en snygg trippel och gick därmed upp i topp i championligan.
– Det gick bra idag och vi hade stolpe in så jag är jättenöjd, kommenterade Lindberg.

Kristian började tävlingarna med att presentera en ny vinnare från stallet i Västerbo Respect som debuterade med seger. Efter att ha smugit med på innerspår kom de ut ett spår 800 kvar och fyraåringen avgjorde sedan enkelt över upploppet.

– Det hade varit viss körning och det var tacksamt för oss som smög med där bak. Han var lite bättre än förväntat och kändes stark och rejäl över mål. Jag misströstade lite ifjol när han var tre år men tänkte att jag får lugna mig för han vari inte tillräckligt färdig utan vi fick jobba på, berättade tränaren.

Han vann sedan med kollegan Mats Anderssons Barkborren i V5-inledningen och efter att ha avancerat fram utvändigt ledaren avgjorde Järvsöfaks-sonen säkert.

– Det kändes som att jag hade bästa hästen på förhand så det var bara att köra så fort som möjligt. Han galopperade några steg från början så jag fick försöka få honom i rytm innan jag kunde köra. Så fort han kom till ledning slog han av på takten och han var inte tom men motivationen tröt lite, förklarade Lindberg som sedan fullbordade trippeln med familjen Jörgensens Realistic i dagens sista lopp. Trots att han galopperade in i första sväng kunde han komma tillbaka och vinna komfortabelt.

– Jag höll inte i ordentligt men han redde ju ut det. Jag tänkte bara köra runt och få en slant men i sista sväng började de kippa efter andan där framme och han höll farten, sade Kristian.

I övrigt noterades att…
…hemmalaget tog för sig rejält och i andra loppet vann Jan-Olof Steens Torö Stjerna tillsammans med Peter Ådefors.

– Tränaren sade att hon var stark och rejäl så jag försökte bara hålla henne i trav. Hon taktade ur lite i sista sväng men när vi kom in på rakan kände jag att vi skulle hålla undan, sade Peter.

…Alexander Björnestads Tenor T.K. tog årets första seger efter att Felicia Molin styrt honom till seger V4-avslutningen. Efter en resan i andra ytter klev de fram utvändigt ledaren på bortre långsidan och sjuåringen var sedan och vann lätt.

…Flash Star och Michael Lindblom avgjorde V5-2 trots ett lopp utvändigt ledaren. Redan 300 kvar kopplade sexåringen grepp och vann sedan enkelt.

…Kåre Axelssons Charming Soldier är tillbaka som en vinnare och spurtade hem tredje V5-avdelningen tillsammans med Kent P Gustafsson.

…Peter Ådefors blev dubbelsegrare då han även vann V5-4 med Peter Cederins Glazier’s Support. Efter en resan mestadels utvändigt ledaren kopplade Cromwell-sonen grepp i början av upploppet.

…även Cool Moon vann efter ett lopp utvändigt ledaren. Bengt-Erik Daggert satt upp bakom Bengt Marcussons 10-åring som vann lätt.

– Han kändes jättefin i värmningen och vi ryckte alla skorna och skydden, förklarade Daggert.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *