Segerlycka för Bengt Ström

En av Årjängstravets stora profiler Bengt H Ström är still going strong.
Mannen med cowboyhatten fick idag en tränarseger när B.A.S.Gillian avslutade tävlingarna.
– Jag känner en oerhörd lycka, jublade tränaren.

12-åriga B.A.S.Gillian är inne på sin sista tävlingssäsong och tog idag karriärens första seger. Ifjol debuterade hon och har i årets sex starter galopperat i samtliga. Idag skötte hon sig dock perfekt och efter att Morgan Ivarsson kört sig till ledning efter ett drygt halvvarv blev det en överlägsen seger.

– En 73-årig gubbe som startar med en 12-årig ridhäst. Jag rider för att vara i fin form själv och då kände jag att det fanns fart så jag var ju tvungen att prova. Jag hade egentligen slutat med travet och tyckte inte att jag var motiverad och hade lust. Men nu fick jag det igen och kände att jag blev pigg och i fin form själv. Det här är sagolikt och jag är så lycklig så jag gråter, sade Ström.

I övrigt noterades att…

…det även blev hemmaseger i de två andra kallblodsloppen. Först ut var Alexander Björnestads Väskinge Anna som ledde från start till mål tillsammans med Kristian Lindberg.
– Det är en fin travare men hon har inte riktigt stabiliserat sig utan har hoppat mycket. Det finns fart i henne så sköter hon sig och utvecklas så kommer det att räcka en bit. Jag hade täknt att släppa ledningen men det kom ingen så det blev ju bra. Hon fick börja lite lugnt och sedan ökade jag allt eftersom och det gick vägen, slog Lindberg fast.


…Egge Odin gjorde comeback idag efter ett långt uppehåll och efter en smörresa serverad av Tom Horpestad avgjorde han enkelt sista biten.
– Jag vill få honom att gå till mål och det handlar bara om att han är i ordning och vill springa. Han var väldigt fin i dag och pigg men jag ville inte ha lucka för tidigt. Nu blev det helt perfekt och jag satt bara och höll i honom, sade Horpestad.


…det kördes en amatörmatch mellan Jarlsberg och hemmalaget och den första avdelningen vanns av favoriten Broadway Cast och Niclas Benzon. Efter ett lopp utvändigt ledaren avgjorde Henrik Hollstens fyraåring säkert.
– Det kändes som att vi skulle vinna lätt i sista sväng men han var seg så jag fick rycka huan och mana på och då tog han tag i grejerna, sa Benzon.


…Jarlsberg tog dock hem den andra avdelningen och därmed totalsegern. Loppet vanns av Zeen av Ekbacka och Laila Thue som imponerade efter att ha pressat sig till ledning 800 kvar.


…Berne Gustavsson presenterade en ny vinnare från stallet i Polly Avenue som vann treåringsloppet tillsammans med Per Nilsson. Efter ett lopp i andra ytter sattes slutstöten in vid upploppets början och Chocolatier-dottern avgjorde knappt sista biten.
– Jag hade en bra känsla innan loppet och trodde att vi skulle vinna lättare än vi gjorde men jag ville inte vara för hård på henne utan hon fick sköta sig själv, förklarade Per.


…Carl Johan Jepson infriade favoritskapet bakom John Ö Jensens Another Dream som ledde V5-3 från start till mål och vann ohotad.
– Styrkan är hans bästa vapen och han hade nog kunnat fortsätta en stund till. Det finns dock lite att slipa på med aktionen, sade Jepson.


…montéloppet vanns av Red Hot Snapper och Nathalie Blom. De sågs utvändigt ledaren ut på slutrundan och 600 kvar tog åttaåringen över och vann sedan lätt.
– Jag ville ge honom en snäll resa och han fungerade bra idag, tyckte Nathalie Blom.


…V5:an avslutades av Miss Bubbly och Kim Eriksson som hamnade utvändigt ledaren efter 700 meter. In i slutsvängen tog Pine Chip-dottern över och gick undan till en bekväm seger.
– Det här är en jättefin häst som har varit lite trög och inte förstått allt men hon utvecklas för varje start och har gjort det jättebra, berömde tränare Sofia Aronsson.


…ponnyloppet vanns av Revina och Tindra Karlsson som gick undan till en säker seger efter att ha övertagit täten på sista bortre långsidan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *